Dinsdag 18 juni was de Haringparty Pijnacker. Dat is al vele jaren een prima samenwerkingsactie van Tout le Monde en Pijnackernaren Helpen Armenië. Er waren bijna 200 mensen. Koos Zoutendijk moest er een flink tempo in houden bij het schoonmaken van de haring.

Het evenement begon met een herdenking van Wim Meijer, die onlangs is overleden. Wim is jaren meegegaan naar Armenië om treffende beelden te maken van de projecten en de mensen. Wim maakte ook altijd een filmverslag van de Haringparty: hij probeerde dan zo veel mogelijk bijzondere ‘hapbeelden’ te maken die hij dan achter elkaar monteerde. Intussen hapte Wim er zelf ook lustig op los. Filmen en haring eten combineerde Wim moeiteloos. Bijzonder tragisch dat hij zo plotseling is overleden. Hij had nog zo veel te doen. Ook voor Armenië. We denken in dankbaarheid terug aan alles wat hij voor ons gedaan heeft.
Na het moment stilte werd de opening verricht door de ambassadeur van Armenië in Nederland, de heer Tigran Balayan. Hij vond het een eer om de eerste haring te mogen eten en bedankte de Stichting Pijnackernaren Helpen Armenië en alle ondersteuners voor het nuttige ontwikkelingswerk in zijn vaderland, dat de laatste tijd grote stappen vooruit zet op economisch en maatschappelijk terrein.

De opbrengst van de party is bijna 3.000 euro zijn. Dat is vooral de opbrengst van de grote loterij met talloos veel prijzen vanuit het bedrijfsleven van Pijnacker-Nootdorp. Alle gulle sponsoren en deelnemers aan de loterij worden hartelijk bedankt.
Het geld komt ten goede aan arme gezinnen: zij krijgen een kalfje zodat ze hun karige gezinsinkomen kunnen ophogen.
Het was buitengewoon gezellig met Jan Reinders als bescheiden zanger. Jan had het geluid niet te hard staan zodat de bezoekers gewoon met elkaar konden praten. Waar maak je dat nog mee?
De haring werd als uitstekend gekwalificeerd en Tout le Monde leverde een topprestatie. Kortom: een geweldig evenement. Iedereen bedankt voor bijdrage en medewerking!