Nieuwsbrief Armenië met voedselpakkettenactie

De Stichting Pijnackernaren Helpen Armenië (SPHA) brengt twee keer per jaar een nieuwsbrief uit. Deze week is er weer een verschenen.
Een bedrijf uit Pijnacker of omgeving neemt de kosten voor zijn rekening. In dit geval Ammerlaan The Green Innovator, het groene planten bedrijf aan de Nootdorpseweg in Pijnacker.
Al het geld dat via donaties en fondswerving wordt vergaard, komt ten goede aan concrete ontwikkelings- en hulpprojecten in Armenië, dat ten oosten van Turkije ligt. De projecten worden opgezet en uitgevoerd door Little Bridge. Dat is een kleine effectieve organisatie die onder leiding staat van de Nederlandse Armeense Maria Goris.
Zij zet zich in voor de mensen aan de onderkant van de samenleving: ouderen met weinig of geen inkomen en gezinnen die door ziekte getroffen zijn. Ook helpt ze dorpen met investeringen in bijvoorbeeld water en onderwijs die die dorpen zelf niet of net niet voor elkaar krijgen.

De bestuursmensen van de SPHA reizen sinds 2005 ieder jaar op eigen kosten met Little Bridge door het land om projecten te zien en te beoordelen. De laatste twee jaar ging dat niet door corona, maar het werk gaat gelukkig toch door evenals de fondswerving. Er waren dit jaar onder meer zeven waterprojecten voor drinkwater en/of irrigatie van landbouw. Dankzij De Wisselbeker uit Nootdorp werd in een kleuterschool de verwarming vernieuwd.

Zes startende ondernemers kregen een krediet van 1.500 euro dankzij de PLUS-kassabonnenactie, een collecte van de protestantse kerken in Pijnacker en Delfgauw en vooral dankzij de opbrengst van  een afscheidsreceptie van Ad Ruigrok en Ben van der Ploeg bij Bloemendaal Ruigrok in 2019. Die kleine ondernemers komen in de nieuwsbrief aan het woord evenals Hilbert Krijtenberg van Bloemendaal Ruigrok, die al jaren ‘om niet’ de jaarrekening opstelt.

Kapster Wil Duijndam doet als trouwe donateur haar verhaal en op de achterpagina is er aandacht voor de jaarlijkse voedselpakkettenactie. Voor 40 euro help je een arm Armeens gezin, een alleenstaande oudere of iemand die door ziekte niet kan werken en daardoor nauwelijks inkomen heeft de winter door.

Je kunt de nieuwsbrief lezen door de pdf te openen! Stuur hem gerust door naar familie, vrienden en bekenden.

Lees hier het gele artikel: https://www.volkskrant.nl/es-bf0d6671

Abovian hartelijk gefeliciteerd met jullie 35 jarig jubileum. Namens Stichting Pijnackernaren helpen Armenië