Reisverslag 2009

Pijnackernaren in Armenië van 1 tot 8 september 2009

Voor het vijfde opeenvolgende jaar zijn wij als groep inwoners van Pijnacker een week op reis door het verre Armenië. We zijn op bezoek bij Maria Goris die hulp- en ontwikkelingswerk doet in dit kleine land ten oosten van Turkije. We hebben 35.000 euro meegenomen en dat geld ligt sinds vanmiddag veilig in de kluis van Maria.

We hebben Maria in 2005 goed leren kennen. Toen waren we voor het eerst een week bij haar om allerlei mooie projecten te bezoeken. We waren meteen onder de indruk van wat zij doet aan concreet werk.

Na die eerste keer hebben we besloten om te proberen voor haar blijvend iets te betekenen. Sindsdien zamelen we ieder jaar geld in en na een tijdje hebben we dit ondergebracht in een stichting: Pijnackernaren Helpen Armenië. Vanaf 2005 gaan we ieder jaar gaan in september een week met haar op stap.

Het eerste jaar waren we met drie man: Henny Bos, Piet van Daalen en Sjaak Oudshoorn. Het tweede jaar gingen ook de vrouwen van Piet en Henny mee, Anja en Fia. En vorig jaar gingen ook Jan en Inka van der Stoep mee en Linda Vaandering, de vriendin van Sjaak. En dit jaar zijn we met dezelfde club van de partij.