De twee pompen die het dorp Torfavan nodig had om het irrigatiesysteem voor de plaatselijke landbouw weer optimaal te laten draaien, zijn gearriveerd en geïnstalleerd.
Tijdens onze junireis vertelde dorpsleider Aron dat twee van vijf pompen het gehad hadden. Door stroomsterktewisselingen functioneerden ze al een tijdje niet best. De vraag werd gesteld: wat kosten nieuwe pompen en hoe snel zijn ze leverbaar?
Ze zijn er binnen een paar weken en ze kosten 900 euro per stuk. Doen, zeiden we, staande de vergadering, tot grote vreugde van Aron. Die twee weken zijn er dan misschien vier of vijf geworden, maar begin vorige week kregen we bericht en foto’s van Maria Goris dat de pompen er zijn en dat de akkers van Torfavan weer optimaal worden bevloeid. Juli en augustus zijn de droogste maanden en dan is irrigatie het hardst nodig. Des te beter dus dat dit probleem snel en adequaat is opgelost!