De twee pompen die het dorp Torfavan nodig had om het irrigatiesysteem voor de plaatselijke landbouw weer optimaal te laten draaien, zijn gearriveerd en geïnstalleerd.
Tijdens onze junireis vertelde dorpsleider Aron dat twee van vijf pompen het gehad hadden. Door stroomsterktewisselingen functioneerden ze al een tijdje niet best. De vraag werd gesteld: wat kosten nieuwe pompen en hoe snel zijn ze leverbaar?
Ze zijn er binnen een paar weken en ze kosten 900 euro per stuk. Doen, zeiden we, staande de vergadering, tot grote vreugde van Aron. Die twee weken zijn er dan misschien vier of vijf geworden, maar begin vorige week kregen we bericht en foto’s van Maria Goris dat de pompen er zijn en dat de akkers van Torfavan weer optimaal worden bevloeid. Juli en augustus zijn de droogste maanden en dan is irrigatie het hardst nodig. Des te beter dus dat dit probleem snel en adequaat is opgelost!

Republic of Armenia, Gegharkunik Region

Torfavan village

20.08.2019
To Maria Goris, the president of the
<<Little Bridge>> Social-Charitable NGO
From village administration of Torfavan

Thanksgiving

Dear Maria Goris

On behalf of himself and the entire community of Torfavan village, the village administration expresses its gratitude to you and your organization <<Bridge>> social-charitable NGO for donating 2 pieces electric motors of 55 kW/h (CA- 90-85) and water pumps to the community. The irrigation season had already begun in the community and two of the 5 engines were no longer working with their pumps, and the residents of the 2 districts of the village, where 60 households with a population of about 200 live, faced a major problem. The municipality of Torfavan appealed to you, and thanks to your generosity you donated 2 electric motors with their pumps, which pumps 90 tons of water per hour instead of the previously 50 tons. After replacing the electric motors, the community began to irrigate their home plots on a regular and unrestricted basis, resulting in a large crop that they sold and improved their livelihoods. The municipality of Torfavan could not have imagined what would be the situation of those 60 farms if you had not helped them. During the watering, we witnessed the villagers uttering the words of praise and satisfaction that were addressed to you. We wish you further success and fruitful work. Thank You once more time!!!

God bless You!!!
Head of Torfavan village – A. Khachatryan /signature/
Seal – Republic of Armenia, Gegharkunik Region, Torfavan village