Half juni was weer de Haringparty Pijnacker . Dat is een al jarenlang samenwerkingsverband tussen Tout le Monde en Pijnackernaren Helpen Armenië. De party en vooral de loterij brachten 3.000 euro op.
Daar is een goede bestemming voor gevonden, althans voor een deel van het geld. Twee arme families hebben een kalfje en vier schapen gekregen, ter waarde van in totaal ongeveer 500 euro per familie.
Door de grote werkloosheid hebben deze gezinnen vaak geen werk en dus ook niet veel inkomsten. Wel hebben ze tijd en is er voldoende land en gras om de schaapjes en het kalf te weiden en groot te brengen.
Een van de mannen schrijft ons – via de vertaling van Maria Goris in het Engels – dat hij er altijd al van heeft gedroomd om veehouder en landbouwer te kunnen worden. Hij gaat proberen zijn veestapel gestaag uit te breiden en zo het gezinsinkomen te kunnen vergroten. “Ik ben heel blij dat jullie mij in staat hebben gesteld om mijn droom waar te maken”, zo schrijft Vardges Hovhanyan.
Ook Armen Mirzoyan heeft een kalfje gekregen en is door het dolle heen. “Ik heb nu twee kalveren en vier schapen en ga proberen mijn kudde uit te breiden door goed voor de beestjes te zorgen. Bedankt dat jullie mij die kans geven.”