Een aardige variant op de uitdrukking: waar rook is is vuur! Zaterdag 21 september deden wij namens de Armeniëclub mee aan de World Clean Up Day die in Pijnacker werd georganiseerd door Peet de Bruijn met steun van de Ondernemersvereniging Pijnacker-Centrum.

Ongeveer honderd mensen trokken een geel hesje aan, namen een prikker en een afbreekbaar vuilniszakje ter hand om her en der in het centrum van Pijnacker zwerfvuil op te halen. Aan het eind van de dag hadden ‘we’ met z’n allen 4.000 liter vuil bij elkaar geprikt met z’n allen.

Wij, Henny Bos en Sjaak Oudshoorn, ‘deden’ het Emmaparkje en een paar omringende straten, zoals de Stationsstraat. Het viel ons op dat het eigenlijk best wel opgeruimd was. Wat we vooral prikten, dat waren peuken van sigaretten. Jongens en meisjes, rook desnoods lekker door als je het niet laten kunt, maar trap die peuk niet gedachteloos op de grond uit of raap hem daarna in elk geval weer op. Het duurt namelijk twee tot twaalf jaar voordat zo’n filterpeuk afgebroken is. Anders gezegd: die peuk ‘leeft’ nog langer voort dan de gemiddelde roker. Bij wijze van spreken dan!

Al met al een goeie actie van Peet die bij de organisatie steun kreeg van zijn dochter Linda en die Teun de Vries had ingehuurd als popcornbakker. De popcorn ging in afbreekbare bakjes die gemaakt waren van tomatenlof van de broers Duijvestijn!