Enkele weken geleden vond in de Joannes de Dooperkerk aan de Oostlaan in Pijnacker de jaarlijkse oecumenische viering plaats.
Deze viering wordt georganiseerd vanuit de PKN-kerken in Pijnacker en de RK-kerk. Er is altijd een speciaal thema en de viering wordt begeleid door een gelegenheidskoor. Het thema was dit jaar ‘Ze waren buitengewoon vriendelijk’. Dit sloeg terug op de gastvrije ontvangst die de apostel Paulus kreeg op Malta na een schipbreuk toen hij op weg was naar Rome.
De voorgangers, dominee Carla Schoonenberg en pastor Ton Halin, maakten er een prachtige viering van. De kerk was met 520 mensen stampvol. De overige deelnemende kerken bleven gesloten. Dat scheelde!
Het organisatiecomité kijkt zeer content terug op de sfeervolle en spiritrijke viering. Er was tijdens de viering een collecte voor de Stichting Pijnackernaren Helpen Armenië. Die bracht het mooie bedrag van 1.700 euro op, inclusief girale giften achteraf. De bedoeling is om van het geld schapen te kopen voor arme gezinnen op het platteland die zo hun gezinsinkomen wat kunnen uitbreiden. Deze mensen hebben grasland en arbeidskracht maar geen beginkapitaal om in schapen te investeren. Enkele jaren geleden was er vanuit de PKN-kerken een succesvol schapenproject met de titel Dram voor een Lam. De dram is de munteenheid in Armenië.


De voorgangers maakten een bijzondere entree. (foto Piet Thijssen)


‘Armeense meisjes’ deelden flyers uit. (foto Piet Thijssen)