Ambassadeur Tigran Balayan van Armenië in Nederland timmert flink aan de weg. Zijn missie is om zijn land vooral economisch beter te laten functioneren. Met niet aflatende ijver is hij bezig om de economische banden tussen Nederland en Armenië te versterken.
Donderdag 27 februari was hij in Pijnacker. Hij bracht eerst een bezoek aan Ammerlaan The Green Innovator, het grote groene planten bedrijf van Leon en Menno Ammerlaan aan de Nootdorpseweg. Daarbij waren ook wethouder Peter Hennevanger van Pijnacker-Nootdorp en Bas Sluis van de Probus Pijnacker-Nootdorp aanwezig.
De ambassadeur kwam op een ‘goed’ moment: de aardwarmte-installatie waarmee het bedrijf heet water van twee kilometer diepte oppompt om de eigen kassen, die van talloze andere kwekers en ook een school, een sportcentrum, een zwembad en 543 woningen warm te houden, had het even begeven. Op ruim zeshonderd meter diepte was een pomp kapot gegaan. Intussen werkt het allemaal weer.
Ondanks een stevig slaaptekort gaf Leon Ammerlaan de ambassadeur een rondleiding door de kassen en langs de verwarmingsinstallaties. De man bleek weer zeer geïnteresseerd en stelde zo veel scherpe vragen dat Leon Ammerlaan er helemaal enthousiast van werd.
Tigran Balayan had ook ideeën voor het aanboren van de Armeense plantenmarkt. Hij vertelde dat Nederlandse kaasmakers voor de Russische markt in Armenië blauwe kaas produceren om zo geen last te hebben van sancties tegen Rusland.