De ambassadeur hield na zijn bezoek aan Ammerlaan in restaurant Tout le Monde aan de Noordweg een voordracht bij de service-organisatie Probus.
Hij had het daarbij vooral over de economische ontwikkeling in Armenië waar toerisme een van de belangrijkste sectoren is, naast ict en dienstverlening. Hij liet een filmpje zien waarin de nog nieuwe premier Nikol Pashinyan- die de corruptie stevig aanpakt – Nederlandse toeristen rondleidt door het land.
De ambassadeur erkent dat grote groepen Armeniërs nog niet mee profiteren van de groeiende economie en dat hulporganisaties zoals Little Bridge, dat wordt gesteund door Pijnackernaren Helpen Armenië, broodnodig werk doen in zijn vaderland.
De mannen van de Probus werden aan het eind van de voordracht verrast met een heerlijk glaasje Armeense cognac van het merk Ararat. Dit is een wereldberoemde drank: toen Jozef Stalin aan het eind van de Tweede Wereldoorlog in Yalta onderhandelde met Winston Churchill van Groot Britannië en Franklin Roosevelt van de VS, trakteerde hij deze mannen op Armeense cognac!
Het drankje was bij de Probus een opmaat naar en heerlijk avondmaal aan de dis van Tout le Monde!