Gamo Gasparyan is geboren op 29 juni 1982. Hij is getrouwd met Narine Tadevosyan die is geboren op 5 oktober 1986. Gamo is dus 38 jaar en Narine 33.

Ze hebben samen twee kinderen. Het tweede kind, Hoesik, is elf jaar. Dit kind is met kinderverlammingsverschijnselen geboren. Ze hebben nog een oudere dochter. Zij is veertien jaar.

Met hulp van Little Bridge heeft Gamo in 2017 een stuk grond in de stad Masis kunnen kopen. Zijn plan was dat hij langzaam zijn huis zou kunnen bouwen. In de afgelopen twee jaar heeft hij met een kleine lening en door hard te werken met wat spaargeld een tekening laten maken. Daarna heeft hij het fundament laten leggen en stenen ingekocht. Intussen zijn de muren met hulp van familieleden geheel opgetrokken. Daarna bleven het dak, de ramen, de deuren en het binnenwerk nog over.   

Ze krijgen een kleine sociale uitkering van 29.000 Dram maandelijks. Verder krijgen ze 26.500 Dram als de ziekte-uitkering voor hun zoon. Gamo werkt bij Fastnet als technisch medewerker. Hij verdient 70.000 Dram per maand. Zijn vrouw werkt in de piekperiode in de tabakfabriek. 500 dram is één euro. Dus het gezinsinkomen is buiten de verdiensten van Narine 251 euro per maand.

In de zomer 2019 heeft Gamo overuren gemaakt, zodat hij de stenen kon betalen. Hij heeft nu echter gezondheidsproblemen zoals aambeien en een oogprobleem. Er is voor dat oogprobleem nog geen specifieke diagnose gesteld. De vrees is echter wel dat hij op termijn het licht in beide ogen zal moeten missen.

Daarom hoopt Gamo dat hij snel het huis met hulp van ‘derden’ kan afbouwen. In het bijzonder voor zijn gehandicapte zoon is het heel moeilijk in de kleine container waar ze nu wonen.

Hoesik gaat met de rolstoel naar school en zit met veel moeilijkheden in de eerste klas. Hij kan echter niet praten, niet staan en wanneer hij thuiskomt, ligt hij meteen. Met heel veel moeite kan hij zijn handen gebruiken.   

Little Bridge-medewerker Benjamin heeft samen met onze bouwondernemer Karen en Gamo de kostenberekening gemaakt die uitkomt op 2.841.000 Dram. Daarvan kan Gamo met hulp van vrienden 1.000.000 bij elkaar krijgen, deels via een lening en deels via de verkoop van de container waar ze nu nog in wonen. Daar is intussen een koper voor gevonden. 

Er resteert nog een benodigd bedrag van ongeveer 3.500 euro. Bij twee andere projecten, onder meer het drinkwaterproject van Armash, heeft Little Bridge wat geld overgehouden. 

Maria Goris van Little Bridge heeft in het voorjaar gevraagd of ze dit overschot kan benutten voor de afbouw van het huis van Gamo, Narine en hun kinderen. We hebben daar mee ingestemd en hopen dat Gamo met zijn mensen het huis snel kan voltooien. Hopelijk kan er ook wat gedaan worden aan zijn gezondheidsproblemen.

Maria Virus Fonds

Voor acute gezondheidshulp voor mensen die bijvoorbeeld een operatie of een bepaald hulpmiddel – bijvoorbeeld een rolstoel – is een aantal jaren geleden het zogenoemde Maria Virus Fonds in het leven geroepen. ‘Virus’ heeft hierbij een positieve lading: we waren geraakt door de energie en de spirit waarmee Maria Goris en haar mensen hun werk doen en hoe ze daarbij gericht zijn op het helpen van mensen.

Het is een potje voor onverwachte incidentele uitgaven. Ieder jaar storten we een bedrag van rond de 10.000 euro in het fonds. Meestal gebeurt dat net na de jaarlijkse projectreis. Die is er dit jaar niet, maar het Maria Virus Fonds mag uiteraard niet helemaal leeg raken! Dus onlangs is de Maria Virus-pot weer netjes aangevuld door onze nieuwe penningmeesteres Ingrid!