Voor acute gezondheidshulp voor mensen die bijvoorbeeld een operatie of een bepaald hulpmiddel – bijvoorbeeld een rolstoel – is een aantal jaren geleden het zogenoemde Maria Virus Fonds in het leven geroepen.

Het is een potje voor onverwachte incidentele uitgaven. Ieder jaar storten we een bedrag van rond de 10.000 euro in het fonds.

Maria Goris meldde in september dat ze vanuit de pot veel arme kinderen van schoenen en schoolspullen heeft kunnen voorzien. Vooral door corona waren veel mensen zelf niet in staat deze uitgaven te bekostigen.

Twee gehandicapte kinderen in de stad Gyumri hebben een aangepaste fiets gekregen. Een man uit Torfavan is dankzij een gift van Little Bridge van zijn nierstenen af geholpen. Ook hebben diverse mensen medicijnen kunnen ontvangen dankzij Little Bridge en enkele kinderen met leukemie konden dankzij een gift van Little Bridge worden behandeld. En zo zijn er nog meer concrete gevallen te noemen. Allemaal situaties waar mensen zelf absoluut het geld niet hebben en anders gewoon niet geholpen worden.