Onze trouwe sponsor Ammerlaan The Green Innovator is onlangs de winnaar van de prestigieuze nationale EZK Energy Award 2020. Door gebruik te maken van geothermie als duurzame energie-opwektechniek bespaart Ammerlaan ruim 25.000 ton aan CO2 per jaar.

De kweker van tropische planten viel op door de unieke inpassing van geothermie in de omgeving.  De jury waardeerde vooral de brede verbinding met de omgeving.

De opgewekte energie is niet alleen voor het familiebedrijf. De aardwarmte die op twee kilometer diepte uit de bodem wordt opgepompt en daarna afgekoeld weer terug gaat, wordt ook gebruikt door 24 andere kwekers, appartementen in Pijnacker-Noord, het Stanislascollege, Sportcentrum en Zwembad De Viergang.
De EZK Energy Award wordt jaarlijks uitgereikt aan organisaties die zich positief onderscheiden op het gebied van energiebesparing, duurzame energieopwekking en hernieuwbare warmte.

Donderdag 28 januari namen Menno en Leon Ammerlaan de award in ontvangst met de geldprijs van € 25.000. Dat geld wordt geïnvesteerd in zonnepanelen.

Leon en Menno Ammerlaan dragen de Stichting Pijnackernaren Helpen Armenië al vele jaren een warm hart toe. Ze sponsoren heel vaak planten voor de loterij tijdens de Haringparty en vorig jaar waren ze ook bereid om hun kantine beschikbaar te stellen als feestlocatie voor de viering van het vijftienjarig bestaan. Dat is door corona minimaal een jaar uitgesteld!

De ambassadeur voor Armenië in Nederland, de heer Tigran Balayan, was zo attent een felicitatiebrief naar het bedrijf te sturen.