De Haringparty Pijnacker was donderdag 16 juni weer helemaal terug aan het front. Bij Tout le Monde was het groot feest met rond de 160 happers van haring en allerlei andere heerlijkheden.

De haring viel bij de fijnproevers perfect in de smaak. Koos Zoutendijk van Tout le Monde heeft niet bijgehouden hoe veel hij er schoongemaakt heeft maar het waren er heel veel. Niemand kwam ook maar wat tekort. De sfeer was ouderwets gezellig. Alsof de tijd niet had stilgestaan in de coronajaren 2020 en 2021.

De party werd rond 18.00 uur geopend door burgemeester Björn Lugthart en ambassadeur Tigran Balayan. Zij kregen de eerste haring aangereikt door de meisjes in Armeense klederdracht, Evy, Merel en Lotte die bij de entree alle bezoekers voorzagen van een stukje brood met zout en olie. Dat is een Armeense gewoonte ter verwelkoming als er iets te vieren valt. De burgemeester en de ambassadeur hielden een heel kort praatje en konden melden dat de haring uitstekend was. Daarmee was het buffet geopend.

Toen iedereen zijn of haar buikje redelijk rond had, kon de loterij van start. Een vrachtwagen aan prijzen was er te verdelen. Het duurde soms wat lang voordat de persoon met het winnende lootje zich meldde. Volgend jaar maken we een prijzentafel om het wat sneller te laten verlopen allemaal. Het was wel grappig dat sommige prijzengevers ook in de prijzen vielen, zoals Arthur Wijtman die de fiets beschikbaar had gesteld. Het had zomaar gekund dat Arthur zijn eigen fiets – de hoofdprijs – had gewonnen, maar zo ver kwam het niet. De fiets was voor Leon van Erven, een kweker uit Berkel en Rodenrijs.

Na de loterij nam een zanger het heft in handen en bleef het nog lang gezellig bij Tout le Monde, zowel binnen als buiten, waar het op het terras ook prima toeven was. Weer een mooie samenwerking tussen SPHA en Tout le Monde van Patrick Zoutendijk, die zelf nog een bij opbod verkochte fles Armeense wijn in handen kreeg. De serveersters en de floormanager van Tout le Monde waren dankzij de Inzamelheden van Peet de Bruijn in prachtige ‘oud-Hollandse visserijkleding’ gestoken.  Dank ook aan hoofdsponsor Erik van der Haas en zijn familie.

De financiële afwikkeling volgt spoedig en dan kunnen we ook bekendmaken wat de netto opbrengst is en aan welke goede doelen we het geld gaan besteden!

View this post on Instagram

 

Shared post on