Maria Goris en haar medewerkers van Little Bridge hebben in december heel Armenië doorkruist om arme gezinnen en alleenstaanden van een voedselpakket te voorzien, hier en daar aangevuld met schoeisel, gemaakt in een schoenenfabriekje waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken. Dit prachtige fabriekje hebben we in september bezocht.

Little Bridge werkt samen met kerken en sociale diensten om te achterhalen welke gezinnen er in aanmerking komen voor een pakket. Op de foto’s is te zien dat het om een stevig pakket gaat waar mensen een tijdje mee vooruit kunnen.

Het mooie van de actie is dat het niet alleen in Armenië een succes is, maar ook in Nederland. We doen dit al jaren onder het mom van ‘voor 40 euro help je een Armeens gezin de winter door’. Misschien moeten we daar 50 euro van gaan maken gezien de inflatie die ook aan Armenië niet voorbij gaat. Net als hier hebben ook daar veel mensen moeite om rond te komen vanwege alle prijsstijgingen.

Hoe dan ook, we hebben de laatste maanden ontzettend veel mooie giften ontvangen van onze donateurs. Heel hartelijk dan daarvoor. Het gevolg was dat we weer 12.500 euro naar Armenië konden overmaken. Dat zijn ruim 300 pakketten. Daarnaast heeft Little Bridge ook nog andere financiële bronnen, zodat Maria Goris heel veel pakketten op de goede plek heeft weten te krijgen!

Intussen gaan we in 2023 weer door met vooral structurele hulp. Als een land vooruit gaat en de verdeling wordt eerlijker dan moet uiteindelijk zo’n noodpakkettenactie niet meer nodig zijn. Of we dat nog gaan meemaken…?