De Armeense enclave Nagorno-Karabach in Azerbeidzjan is gevallen. De 120.000 bewoners waren al maanden verstoken van bevoorrading omdat de enige toegangsweg vanuit Armenië naar de enclave was afgesloten door Azerbeidzjan. In de laatste week van september was een oorlog van een dag voor Azerbeidzjan genoeg om Nagorno-Karabach te bezetten. De Armeense bewoners zijn bang voor etnische zuivering en kiezen er massaal voor naar Armenië te vluchten, met achterlating van huis en haard.

Armenië neemt iedereen op maar staat wel voor een enorme operatie: het huisvesten en voeden van rond de 100.000 mensen op een bevolking van drie miljoen. Onze Maria Goris van Little Bridge blijft niet stilzitten maar helpt mee. Ze richt zich onder meer op het stadje Vardenis waar rond de duizend vluchtelingen worden verwacht. Voor deze mensen is kleding, huisvesting, voeding en eventueel medische zorg nodig.

Maria Goris heeft gevraagd of wij financieel willen bijdragen. We hebben besloten uit eigen middelen alvast 10.000 euro over te maken. Eind vorige week zijn we een actie begonnen om gelden in te zamelen. Maria Goris en Little Bridge kunnen niet het hele probleem oplossen maar ieder beetje helpt en zoals u weet besteedt zij iedere euro gericht en concreet.

Helpt u mee? Alvast bedankt daarvoor.

Wilt u de actie ‘Help de vluchtelingen uit Karabach’ ondersteunen, dan kunt u een gift overmaken naar: Stichting Pijnackernaren Helpen Armenië, banknummer NL78 RABO 0109 2369 47 ovv Hulp Vluchtelingen Nagorno-Karabach.
Hou de berichtgeving op deze site in de gaten. Daar staat ook een interessante podcast met extra informatie over het conflict en de situatie.

Pijnackernaren Helpen Armenië

Henny Bos,
Sjaak Oudshoorn,
Leon Ammerlaan