Het Veertigdagenproject loopt nog een paar weken door, maar heeft al veel opgeleverd. Financieel maar ook qua aandacht en belangstelling.

Het doel is dit jaar een mooi project in Armenië, vanuit de Stichting Pijnackernaren Helpen Armenië. Geen onbekende in de wijkgemeenten van Pijnacker en Delfgauw.

In het verleden ondersteunden de kerken het project Dram voor een Lam. De dram is munteenheid in Armenië. 500 dram was altijd een euro. De laatste jaren heb je wat minder drammen voor een euro, vanwege verschuivingen in de wisselkoersen. Dram voor een Lam had tot doel arme gezinnen in dorpen een paar jonge schapen te geven, waarmee ze hun gezinsinkomen wat konden opvijzelen.

Nu gaat het om gezinnen die vorig jaar vanuit Nagorno-Karabach naar Armenië moesten vluchten omdat Azerbeidzjan het gebied innam. 100.000 mensen vertrokken hals over kop naar Armenië, vaak met achterlating van hun bezittingen.

In Armenië hebben velen onderdak gevonden bij familie. De organisatie Little Bridge van de Nederlandse Maria Goris heeft vorig najaar meteen noodhulp verleend, onder meer dankzij de opbrengst van een bliksemactie van Pijnackernaren Helpen Armenië. In korte tijd kwam er 13.000 euro binnen.

Deze keer gaat het om structurele hulp. Twaalf families vragen ieder rond de 1000 euro om hun oude beroep weer op te pakken of om iets nieuws ter hand te nemen. Iedere zondag wordt een bepaald gezin in beeld gebracht of beschreven. Een lasser, een kapster, een imker, een klusser, een fotograaf/filmer en op zondag 10 maart een naaister die een naaimachine vraagt om weer kleding te kunnen maken.

Maria Goris timmert goed aan de weg. Zaterdag 2 maart was ze met haar project bij EO Metterdaad, energiek, voortvarend en doelgericht. Bij Little Bridge wordt iedere euro  heel concreet besteed.