In buurthuis De Wipmolen in de Delftse wijk Wippolder was vrijdag 22 maart een zogenoemde Vastenmaaltijd.
Dit is een jaarlijks oecumenisch evenement waarbij iedereen welkom is. Het wordt georganiseerd vanuit de Immanuelkerk in Delft, Kerk Delfgauw en de Sacramentskerk, de Vredeskerk aan de Nassaulaan in Delft. 

Er werd een niet al te overdadige maar toch overheerlijke maaltijd geserveerd met een heerlijke tomatensoep, een andijvie- of zuurkoolstamppot (lastige keuze!) en een banaan of mandarijn toe. 

De Vastenmaaltijd ging gepaard met het zingen van enkele liederen en het uitspreken van enkele gebeden. De opbrengst van de maaltijd was voor het Veertigdagenproject van de PKN-kerken in Pijnacker en Delfgauw, de Stichting Pijnackernaren Helpen Armenië dus. 

Concreet is het doel: twaalf gezinnen die hebben moeten vluchten vanuit Nagorno-Karabach naar Armenië vanwege de val van deze Armeense enclave in Azerbeidzjan. Er zijn 100.000 mensen gevlucht. Zij proberen in Armenië weer een bestaan op te bouwen. De actie is voor een kapper, een lasser, een bijenhouder, een fotograaf of een kledingmaker die wat spullen nodigt heeft om weer aan de gang te gaan. 

De bestuursleden van de Stichting Pijnackernaren Helpen Armenië lieten een filmpje zien en vertelden een en ander over de stichting en het project. Met een mooi bruggetje werd overgestapt naar de maaltijd, namelijk met het verhaal dat je in het gastvrije Armenië nooit  de tafel leeg krijgt. Die willen ze vol houden! 

De Vastenmaaltijd was niet Armeens maar Nederlands: van uitstekende kwaliteit maar natuurlijk niet te overdadig. Al met al een prachtige bijeenkomst met goede gesprekken tussen mensen van ‘diverse kerkelijke herkomsten’. 

Foto : De organisatoren Marija Ruigrok,  Anneke van Doorne en Ria van der Velden, met Henny Bos van de Armenië-organisatie.