De Haringparty Pijnacker bij Tout le Monde is woensdag 19 juni een groot succes geworden.

Er waren bijna tweehonderd mensen aanwezig. Niet eerder was het zo druk als bij deze veertiende versie van de Haringparty Pijnacker die ooit is bedacht door Peet de Bruijn van destijds de Sociëteit Eensgezindheid.

Altijd is een goed doel verbonden aan de Haringparty. Vorig jaar was dat Jong Perspectief en dit jaar was de Stichting Pijnackernaren Helpen Armenië weer terug aan het (vis)front.
Aan het eind van de rit bleek dat Pijnackernaren Helpen Armenië 3.500 euro kan bijschrijven op de rekening.

Dat geld wordt besteed aan concrete projecten in Armenië. Er was een grote loterij met prachtige prijzen, bij het lokale bedrijfsleven bijeengegaard door Henny Bos van Pijnackernaren Helpen Armenië.
Henny Bos en hoofdsponsor Erik van der Haas namen de eerste haringhap. De haring die was geprepareerd door Koos Zoutendijk was van uitstekende kwaliteit. Voor wie niet van haring houdt, waren er genoeg andere lekkernijen voorhanden. In de loop van de avond zorgden twee zangers er voor dat het nog lang gezellig bleef bij Tout!

Het werkt altijd zo dat Tout le Monde de horeca doet en ‘wij’ van Pijnackernaren Helpen Armenië de ontvangst bij de entree, de verkoop van de munten en de loterij waar weer flink wat mooie prijzen te winnen waren. De prijzen waren gul en genereus beschikbaar gesteld door een groot aantal lokale ondernemers, die in veel gevallen ook aanwezig waren bij de Haringparty.  

Via een bedankadvertentie in de Telstar/Eendracht zullen we alle sponsoren bedanken. Dan zal ook de hoofdprijs extra aandacht krijgen. De hoofdprijs was een weekendje Pipowagen bij Putten op de Veluwe. Mevrouw Van Wingerden won de prijs. Door de grote drukte was het even een punt van zorg of de loterij niet te veel tijd zou gaan kosten maar door de medewerking van diverse kordate vrouwen die de prijzen naar de winnaars brachten, verliep het wonderwel vlot. Kortom: we kunnen terugkijken op een prachtig evenement!

Foto boven: Erik van der Haas en Henny Bos namen de eerste happen! (foto’s Bart Planken)