Zaterdag is de hoofdprijs van de loterij van de Haringparty Pijnacker uitgereikt. Dat was een weekendje Pipowagen in het Gelderse Putten, midden in de Veluwse bossen. Inclusief 100 euro, vrij te besteden. De Pipowagen die op een vakantiepark staat is eigendom van Aline Bos, dochter van Henny Bos, voorzitter van de Stichting Pijnackernaren Helpen Armenië die dit jaar weer het goede doel was van de jaarlijkse Haringparty bij Tout le Monde.

Loterij
Aan het evenement is altijd een groots opgezette loterij verbonden met tal van mooie prijzen die geheel en al gratis en voor niks beschikbaar worden gesteld door het bedrijfsleven van Pijnacker- Nootdorp en andere gulle schenkers, zoals Aline met haar Pipowagen. Lia en Aat van Wingerde waren voor het eerst bij de Haringparty Pijnacker aanwezig. Ze waren er op gewezen door hun zoon Misha. Meestal is de Haringparty op donderdagavond. En dan is het Pijnackerse stijldansechtpaar Van Wingerde – dat zeven keer Nederlands kampioen is geworden – aan het lesgeven bij Dansschool Van der Lubbe in Waddinxveen.

Boerenbridge
Door de verplaatsing naar woensdag konden ze er bij zijn, samen met hun buurvrouw Hennie van Dijk met wie ze op vrijdagavond al jarenlang boerenbridge spelen. Lia had nog zo gehoopt dat ze de hoofdprijs niet zou winnen en laat uitgerekend zij het winnende lot in handen hebben. Meteen gaf ze de prijs door naar buurvrouw Hennie.

Overhandiging
Tijdens de overhandiging van de prijs, afgelopen zaterdag, veranderde de boel, toen bleek dat er ook nog een klein extra pipowagentje beschikbaar is. Dus nu gaan ze met z’n drieën, ergens in september. Natuurlijk gaan de boerenbridgekaarten mee. Aline Bos reikte de prijs uit en besprak meteen met het drietal de verdere details. Zie voor de mogelijkheden: www.bedbijbos.nl

De Haringparty Pijnacker was woensdag 19 juni weer een groot succes, zoals al eerder gemeld. Er waren rond de tweehonderd mensen aanwezig die genoten van de sfeer, de ontmoeting, de leuke gesprekken en natuurlijk van de haring, de salades en de saté die naar verhouding net zo lekker was als de haring.

Liefhebber
Aat van Wingerde probeerde een haring maar bleek toch geen liefhebber, maar de saté van Tout le Monde ging er wel goed in. De Haringparty Pijnacker leverde voor het goede doel – mooie concrete ontwikkelingsprojecten in het verre Armenië – zo’n 3.500 euro op.

Met dank dus aan Tout le Monde, alle bezoekers van de party en de sponsoren die we even op een rijtje zetten:
Hudson Pijnacker
Door’s Fashion
De Drie Heeren
Restaurant Da Gigino
Slagerij Opstal
Zonnestudio Enjoy
Futuro Mannenmode
Welnesscenter Centre du Lac
Bakkerij Rijnbeek
Restaurant Brocante
7 Digits
Boekhandel Van Atten
Wijtman Tweewielers
De Hoog Orchideeën
Van der Lans Bromelia’s
Hazeu Orchids
Ammerlaan The Green
Innovator
Kwekerij Luiten
Rip Bromini
Aline Bos BedbijBos
Kopie Plus

Foto: Hennie van Dijk (midden) en Lia en Aat van Wingerde (links) ontvangen de prijs uit handen van Aline Bos. Rechts Henny Bos.